Voor het oplossen van problemen kunt u hulp vragen aan anderen. Dat lijkt soms misschien moeilijk. Maar veel mensen ervaren dat wanneer je om hulp vraagt, bijna iedereen ja zegt. Dus durf te vragen!

Wie kan u helpen?

Er zijn genoeg mensen die graag iets voor een ander doen. Ook al bieden zij dat niet altijd uit zichzelf aan. Misschien zijn er bekenden die er al wel eens aan hebben gedacht om u hun hulp aan te bieden. Uw vraag helpt hen over de drempel.

U zou bijvoorbeeld hulp kunnen vragen aan uw buren, kennissen, vrienden en familie. U kunt ook eens kijken op de website WeHelpen in Regio Parkstad.

Hoe vraagt u om hulp?

Weet u iemand die u om hulp wilt vragen? Nodig hem of haar dan uit bij u thuis. Het is fijn als u van tevoren al heeft nagedacht waar u graag hulp bij wilt.

U kunt tijdens het bezoek vertellen welke dingen u steeds meer moeite kosten. Misschien wil uw kennis of familielid u daarbij helpen.

Anderen helpen

Krijgt u hulp van iemand, dan kunt u af en toe ook iets voor een ander doen. Bijvoorbeeld op de kat van de buurvrouw passen, een neefje helpen met huiswerk, of een taart voor iemand bakken. Maar het hoeft natuurlijk niet per se.

Vergelijk hulpaanbod