Overleg altijd eerst met uw uitkeringsinstantie wanneer u een opleiding wilt volgen, zodat u zeker weet wat de gevolgen zijn voor uw uitkering. Soms is er een vergoeding mogelijk.

Overleg met de uitkeringsinstantie

Wilt u graag een opleiding, cursus of training doen, overleg dan eerst met uw gemeente of UWV. In veel gevallen heeft u toestemming nodig om een opleiding te volgen. De uitkeringsinstantie kan u vertellen wat de gevolgen zijn voor uw uitkering als u gaat studeren. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Doorgeven aan UWV

Doorgeven aan de gemeente

Heeft u een uitkering van de gemeente, neem dan contact op met uw contactpersoon bij de afdeling Werk en Inkomen om de mogelijkheden te bespreken.

Vergoeding voor opleiding

Er zijn vergoedingen mogelijk voor mensen die vanuit een uitkering een opleiding willen volgen. De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten dragen hieraan bij met verschillende financiële regelingen of trajecten. Het hangt van uw situatie af wat er mogelijk is.

Voor meer informatie over deze regelingen kunt u terecht bij een Leerwerkloket bij u in de buurt. Op Leerwerkloket.nl kunt u zien waar het dichtstbijzijnde loket is.

Organisaties

Sociale dienst

Gemeente Kerkrade - Burgerplein Stadskantoor

 14 045 kerkrade.nlMarkt 336461ECKerkrade

Vergelijk hulpaanbod