Heeft u tijd over, of gewoon zin om iets nieuws te leren? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om een cursus of opleiding te volgen. Beter leren koken, omgaan met de computer, iets creatiefs doen of een studie volgen. Hier leest u meer over de mogelijkheden.

Computercursussen

Cursussen computergebruik en gebruik van internet zijn er in allerlei vormen. Er zijn ook cursussen voor het omgaan met tablets, zoals de iPad.

Vaak worden computercursussen gegeven door vrijwilligers via ouderenorganisaties, de bibliotheek of het buurtcentrum. Meestal zijn er ook cursussen speciaal voor senioren.

Volksuniversiteit

Bij de Volksuniversiteit vindt u veel verschillende cursussen op het gebied van talen, kunst en cultuur. Ook vindt u hier creatieve cursussen, cursussen sociale en communicatieve vaardigheden en computercursussen.

Kijk op Volksuniversiteit.nl voor het cursusaanbod bij u in de buurt.

Open Universiteit

De Open Universiteit biedt veel cursussen en universitaire opleidingen aan. Op de website van de Open Universiteit vindt u meer informatie.

Hoger Onderwijs voor Ouderen

Speciale studies voor ouderen kunt u vinden bij universiteiten en hogescholen.

Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) biedt meer dan 1000 cursussen. Meestal mag u meedoen vanaf een leeftijd van 50 jaar. Bij de meeste cursussen maakt het niet uit wat voor vooropleiding u gehad heeft.

Meer informatie vindt u op de website van HOVO Nederland.

Speciale cursussen

Bij thuiszorgorganisaties en patiëntenverenigingen kunt u vaak speciale cursussen vinden over het omgaan met een chronische ziekte, stoppen met roken of een cursus om beter te slapen.

Online cursussen via de Bibliotheek

Bent u lid van de bibliotheek? Dan kunt u online gratis cursussen volgen. Bijvoorbeeld een cursus fotografie, marketing of programmeren. U kunt inloggen met de gegevens van uw bibliotheek om de cursus te volgen. Bekijk alle cursussen op Bibliotheek.nl.

Cursus vinden

Onder het kopje 'Hulpaanbod' op deze pagina vindt u een lijst met cursussen in uw gemeente of regio.

U kunt ook eens kijken in de gemeentegids of uw huis-aan-huisblad. Daarnaast kunt u eens langsgaan in het buurtcentrum. Of misschien kan de lokale ouderenorganisatie, ouderenbond of ouderenadviseur u meer vertellen.

Hulpaanbod

Cursussen voor senioren

Boetseren en keramiek Vazom Kerkrade

Klei is een veelzijdig materiaal en biedt daardoor de mogelijkheid...

Tekenen en schilderen Vazom Kerkrade

De cursussen tekenen en schilderen zijn voor zowel beginners als...

Computercursus

Cursus Computerles Cekanet Kerkrade

Prettig leren omgaan met computer en/of tablet.

iPad/Tablet Training/Cursus Meander eXtra

Meander eXtra introduceert in samenwerking met Meander Leren een...

Cursus EHBO

Eerste Hulp Bij Kinder-Ongelukken

Een speciale cursus voor ouders of verzorgers van jonge kinderen....

Cursus fotografie of fotobewerking

Basiscursus Digitale Fotografie Vazom Kerkrade

Tijdens deze cursus zal de cursist vooral technisch en inhoudelijk...

Cursus zelfverdediging

Cursus Zelfverdediging

Een mentale en fysieke traning voor mensen die willen leren hoe ze...

Agenda

Cursussen

Taalcafé Kerkrade

Voor iedereen die met de Nederlandse taal aan de slag wil op een gezellige wijze, onder het genot van een kop koffie. Elk Taalcafé is verbonden aan een thema. Tijdens het Taalcafé...

Taalcoach/Taalmaatje Kerkrade

Een taalcoach of taalmaatje (NT1) is een vrijwilliger die iemand individueel helpt bij het leren van de Nederlandse taal. Tijdens de ontmoetingen wordt geoefend met lezen of schrijven.

Cursus Klik & Tik Bibliotheek Simpelveld

Cursus Klik & Tik Bibliotheek Simpelveld

Meer met de computer doen? Leer het met Klik & Tik in de Bibliotheek. • Klik&Tik de basis: leer stap voor stap typen, e-mailen en internetten. • Klik&Tik het internet...

Vergelijk hulpaanbod